Mini’s

Belangrijke informatie

De mini’s zijn bij Kidang opgedeeld in verschillende niveaus, ook wel Cool Moves Volleybal genoemd. Op basis van leeftijd en vaardigheden wordt je ingedeeld in één van de 6 niveaus ingedeeld. Ook spelen er bij Kidang kinderen op een hoger niveau dan hun leeftijd.

Bij Kidang worden de trainingen van de mini-afdeling geprobeerd de trainingstijden op de woensdagmiddag te laten plaatsvonden in Sporthal de Bongerd. Door de jaren heen organiseert de minicommissie diverse activiteiten waaraan kan worden deelgenomen, zoals een sinterklaasfeest, oliebollentoernooi, vriendjes/vriendinnetjes toernooi, speciale clinics en een gezellig mini kamp.

Indien kinderen ervoor kiezen om lid te worden van Kidang, moeten zij uiteraard lid worden waar een contributie aan verbonden is. Aangezien er op maandelijkse basis toernooien gespeeld worden, moet er tevens een financiële afdracht naar de NeVoBo. Alle kinderen worden aangemeld als lid van de NeVoBo. Alles hierover is te vinden op de contributie pagina.

Als je een keertje wilt komen kijken en meetrainen  kijk eens op deze pagina of neem contact op met de minicommissie. Zij zullen jou verder helpen.

Informatiebrochure mini volleybal

Spelregels

Cool Moves Volleybal, dat in het verleden mini-volleybal werd genoemd, is volleybal t/m 12 jaar. Je leert in verschillende opbouwende niveaus van het gooien en vangen, naar het ‘echte’ volleybal met bovenhands spelen, serveren en wellicht al aanvallen.

Bij het CMV zijn er speciale regels die per niveau van elkaar verschillen. Kijk  hier voor de kort overzicht van de spelregels: Spelregelkaart mini’s. Wil je de spelregels nog uitgebreider bestuderen, kijk dan hier Spelregels CMV 2013-2016. Als ouder kan je ook een jeugdteam coachen. Neem dat een kijkje in de Handleiding coaching jeugdteams voor ouders.

Als je begint met volleybal wordt er ten eerste gekeken naar je leeftijd. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je nog niet evengoed bent als jouw leeftijdsgenoten die al een tijdje volleyballen. In dat geval is het mogelijk dat je op een lager niveau gaat beginnen en op deze manier zo snel mogelijk door kan stromen naar een hoger niveau. Het kan ook andersom, dat je al heel goed kan volleyballen maar nog niet zo oud bent en toch ingedeeld kan worden in een hogere groep/ niveau.

Minicommissie

De trainingen, wedstrijden en activiteiten van de mini volleyballers vallen onder verantwoordelijkheid van de minicommissie. Op deze pagina kun je terugvinden wie er in deze commissie zitten. De minicommissie kan je bereiken via jeugd@kidang.nl