Over Kidang

Volleybalvereniging Kidang is een sportieve volleybalvereniging met ongeveer 170 leden. De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Volleybal Bond. De vereniging is in 1961 opgericht, waar de naam ‘Kidang’ verwijst naar het woord ‘vliegend hert’. De vereniging is te vinden in Sporthal de Bongerd, de sporthal in Bemmel die goed bereikbaar is. De sporthal beschikt over een kantine, kleedruimtes en materialenopslag en drie volleybalvelden. Hier vinden de trainingen ook plaats vinden. Per midden juni 2014 zullen wij tevens beschikken over 2 beachvolleybalvelden die buiten achter de sporthal komen te liggen.

Verschillende niveaus
Jouw start in het volleybal hoeft niet te leiden tot topprestaties. Volleybal biedt ontspannend en voldoening voor velen op allerlei niveaus, recreatief en prestatief. Bij Kidang kun je zowel prestatief als recreatief terecht. Er zijn verschillende dames en heren teams die competitie spelen van 3e klasse tot promotieklasse. Er is ook een grote groep recreanten die eenmaal in de week trainen en om te tijd wedstrijden onderling of tegen recreantenteams uit andere verenigingen spelen.

Een vereniging voor iedereen
Kidang wilt een vereniging zijn waar iedereen een plaats heeft, waar er met een ontspannen en in een veilige omgeving gevolleybald kan worden. Er wordt veel waarde gehecht aan de kwaliteit van de trainingen, waar iedereen persoonlijke aandacht krijgt. Er zijn gedreven en ervaren trainers aanwezig voor de verschillende trainingsgroepen. Gezelligheid staat hoog in het vaandel binnen Kidang.

Onze rol in de samenleving
Aankomende jaren zullen er taken vanuit de centrale overheid steeds meer bij de gemeente komen te liggen. Onder andere de bezuinigingen zullen van effecten zijn op de sportverenigingen. Landelijk zijn er een aantal maatschappelijke ontwikkelingen te zien waaruit je kan concluderen dat sportverenigingen straks niet meer kunnen volstaan met de traditionele invulling van onze rol. Met het Olympisch Plan dat opgesteld is voor 2028 wordt sport in vele opzichten naar een hoger niveau getild. Door samenwerking met o.a. de gemeenten kan sport vanuit gemeentelijk beleid veel opleveren: waardering voor elkaar door samen te sporten, leerlingen die elkaar stimuleren hun talenten te ontplooien tot een hoger niveau, gezondere inwoners, organisatie van grotere sportevenementen, etc. Kidang blijft verder aan de weg timmeren om zich voor te bereiden op de bredere maatschappelijk rol die in de komende jaren van ons verlangd zal gaan worden.

Het postadres van Kidang is:
Secretariaat Volleybalvereniging Kidang
Leidijk 95
6681 TN Bemmel