Materiaal en Ballen

In de eerste weken van het seizoen 2016/2017 heeft de beheerder van Sporthal De Bongerd een nieuwe materialenkar en een ballenrek laten maken. Ook heeft de beheerder van De Bongerd nieuwe wedstrijd netten aangeschaft.

Kidang mag van deze materialen gebruik maken mits we er normaal mee omgaan en de spullen na gebruik netjes opruimen. In onderstaand bericht staat wat er onder normaal gebruik verstaan wordt en wat er aan materiaal aanwezig hoort te zijn in de sporthal. Mochten er materialen stuk zijn of missen neem dan contact op met de materiaal beheerder, materiaal@kidang.nl. 

In De Bongerd maken we gebruik van het rechter materialen hok en twee kasten in het gangetje achter het linker materialen hok, gezien vanaf de tribune.

 

 

1.1 Volleyballen

Hoe om te gaan met de volleyballen.

 

1.1.1 Het Ballenrek

Het nieuwe ballenrek is opgedeeld in lagen. De onderste twee lagen wordt gebruikt voor de CMV-ballen (Mini-ballen). De bovenste twee lagen zijn voor de ‘normale’ volleyballen. Het rek wordt afgesloten met een cijferslot, de codes zijn bekend bij de trainers/trainsters. De ballenmanden worden na gebruik ingeklapt en bovenop het ballenrek opgeborgen.

In het ballenrek liggen minimaal 36 ‘normale’ volleyballen. De mini ballen worden, in overleg met de mini-trainers/trainsters, tijdig aangevuld.

1.1.2 Volleyballen oppompen

De ballen worden regelmatig nagekeken wat betreft spanning en beschadigingen. Mochten er ballen niet op de juiste spanning zijn dan kunnen deze opgepompt worden met de elektrische ballenpomp. Deze is te vinden in het gangetje achter het linker materialen hok. Mocht er geen pompnaald in de pomp steken is deze af te halen bij de beheerder van De Bongerd.

1.1.3 Ballen meenemen met uitwedstrijden

Zo nu en dan komt het voor dat een team tijdens uitwedstrijden eigen ballen mee moet brengen. Hiervoor ligt in de rechter materiaalkast een tas met 5 ballen. De kast is afgesloten met een cijferslot, de code hiervan is bekend bij de trainers/trainsters. Kijk hier om te weten wanneer je ballen mee moet nemen.

 

1.2 De Materialenkar

De materialenkar bevat de volgende materialen:

  1. Wedstrijdnetten
  2. Palen
  3. Antennes
  4. Telborden
  5. Paalhouders
  6. Plopper

1.2.1 Wedstrijdnetten

De wedstrijdnetten mogen alleen gebruikt worden bij officiële wedstrijden.

Voor het op de juiste manier opzetten en opbergen van de netten verwijs ik jullie graag naar de opzet & opruim instructie. Na het opruimen van de netten worden de netten opgeborgen in de bak boven op de materialenkar.

1.2.2 Palen

De palen worden opgeborgen aan beide zijden van de materialenkar. Wanneer er iets mis is met de net spanners, geef dit dan door aan de beheerder van de sporthal en aan de materiaal beheerder van Kidang.

1.2.3 Antennes

De antennes worden opgeborgen in de Pvc-buis aan de kopse zijde van de kar. Het is gebleken dat de buis erg diep is, zet de antennes daarom op de kop in de buis.

1.2.4 Telborden

Net als voor de wedstrijdnetten is erboven op de kar een bak waar drie telborden in opgeborgen worden.

1.2.5 Paalhouders

Tussen de twee opbergbakken zijn 6 gaten geboord hierin passen de paalhouders. Deze paalhouders worden gebruikt bij het opzetten van de mini netten. Plaats na gebruik de paalhouders terug in de gaten.

1.2.6 Plopper

In een van de twee bakken ligt de plopper om de putten open te maken, voor het plaatsen van de palen. Bij voorkeur deze opbergen in de bak waar de telborden in staan. Voor het zetten van de paalhouders t.b.v. de mini netten is er een haak aanwezig, deze wordt bewaard in de mininettentas in de kast in het materialenhok.

 

1.3    Overige materialen

Onder overige materialen vallen o.a. de scheidsrechtersstoelen, de teltafels en de stoelen voor de tellers.

 

1.3.1 Trainingsnetten

De netten die gebruikt worden voor de trainingen hangen in het rechter materiaalhok aan de haken aan de wand. Na gebruik de netten terug hangen.

1.3.2 Scheidsrechtersstoelen, teltafels en stoelen

De scheidsrechtersstoelen staan in het rechter materialenhok. Deze stoelen staan op een rij met daarachter de teltafels (tegen de muur). De stoelen worden op de scheidsrechtersstoel geplaatst, op iedere scheidsrechtersstoel 2 stoelen voor de tellers. Voor deze opstelling is gekozen om zo omvallen van de gestapelde tafels te voorkomen. Bij andere sporten gebeurt het weleens dat mensen in hun fanatisme in de netten van het materiaalhok vallen.

1.3.3 Overige

Kidang heeft in het gangetje achter het linker materialen hok twee kasten tot zijn beschikking. In de linker kast worden zoveel mogelijk spullen voor de mini’s en materiaal voor trainingsdoeleinde bewaard. In de rechterkast liggen spullen die minder vaak gebruikt worden zoals spel materiaal voor het mini-kamp, tenten voor het minikamp en spullen van de kleding commissie.

Berg alle spullen op de plaats die hiervoor bestemd is.

Zet alle rekken en karren zo diep mogelijk in het materiaalhok.

 

2. De Heister

In de Heister heeft Kidang een materiaalkast in de ruimte waar de beheerder zit.

In deze kast liggen:

  1. Ballen
  2. Antennes
  3. Telborden

De sleutel van de kast heeft de beheerder van de hal.

In dezelfde ruimte hangt op de kopse kant tegen de muur een Pvc-buis met daarin de stokken waarmee de nethoogte gecontroleerd kan worden.

 

2.1 Ballen

In de Heister liggen momenteel 15 volleyballen, voor de recreanten. Alle andere teams dienen bij gebruik van de zaal zelf voor ballen te zorgen.

2.2 Antennes

In de kast staan 8 antennes, na gebruik terug in de kast leggen.

2.3 Telborden

In de kast liggen drie telborden. Deze telborden zijn minder van kwaliteit als de telborden in de Bongerd, houd daar rekening mee.

2.4 Plopper

De beheerder heeft een plopper.