Verslag Kidang Beach-kamp 2016

Vanaf vrijdag 1 juli t/m zondag 3 juli is de mini jeugd van Kidang op kamp geweest.

De locatie was de vertrouwde sporthal de Bongerd, maar omgetoverd tot een vrolijk beach onderkomen. Weliswaar zonder strand maar met 40 strandballen, 100 meter rood wit blauwe vlaggetjes, een strandstoel en band, lampionnen en verlichting kortom het zag er zeer gezellig uit.

Vrijdagavond om 18.00 uur kwamen onze mini leden met ouders binnen en het feest is gelijk begonnen, de strandballen vlogen over en weer en dit is doorgegaan tot zondagmiddag 12.00 uur. Nadat de ouders, broertjes, zusjes etc. uitgezwaaid waren, ging het gehele gezelschap naar de BSO ruimte waar we even een welkom woordje hadden, de leiding voorgesteld werd etc. etc. Daarna mocht iedereen nog even spelen en begon de BINGO in de kantine. Met woeste Willem in de hoofdrol werd er een bingo verhaal verteld waarbij we ondertussen ook onze bingo kaart vol moesten krijgen, de spanning liep hoog op maar uiteindelijk ging iedereen met een prijs naar de slaapzaal waar de beamer al klaar stond voor de Film ………… uitgekozen door jullie zelf.

Het was rustig tussen 24.00 en 07.00 uur, muisstil volgens de leiding.

Zaterdagochtend eerst ontbijten en daarna creatief bezig zijn, of een octopus maken of een mooi schilderij van de zee en zijn bewoners, ze waren er behoorlijk druk mee. Als verrassing kwam er ´s morgens ook nog een opblaaskasteel waar je heerlijk in kon spelen, dus niemand was zich aan het vervelen de energie spatte er vanaf. De ochtend werd afgerond met een wandeling naar de Ward, de jonge kikkertjes hebben nu nog een trauma van al die kinderen.

Voor de middag stond het beachvolleybal op het programma, de auto´s afgeladen vol richting de beachvelden in Oosterhout, het was heerlijk daar. Af en toe een druppel maar lekker volleyballen met elkaar, we speelden op 4 velden en uiteindelijk waren er ook 4 winnende teams die na een enorme strijd en heel veel plezier gehuldigd werden met een medaille. Het eindigde in een enorme stortbui dus de auto´s waren veel zwaarder terug dan heen, veel zand dus.

Onze grillmasters Frank en Marco hebben ons verrast met een heerlijke bbq, vooral de worstjes waren favoriet van iedereen, er is behoorlijk gegeten zeg maar, maar we hebben ook groente gehad komkommer, tomaat en meloen en veel brood. En als toetje een lekker yoghurtje, klaar voor het avondprogramma.

Onze DJ Stijn had zijn apparatuur al klaar staan en de presentator van de avond Ties stond klaar om het programma te sturen. Het was een feestje in de kantine met prachtige optredens en leuke muziek met veel dans. Nadat de jury (Benthe en Sascha), goed overlegd had, kwam zij met de uitslag. Ook dat is altijd weer spannend, want er was voor het eerst een wisselbeker te winnen. Deze is gewonnen door Mirthe en Kyra met hun prachtige dans, welverdiend vond iedereen.
Ook Tom viel in de prijzen met zijn prachtige kleurplaat.

Om 22.30 uur was het feest afgelopen en ging iedereen slapen – dachten wij, maar helaas ging dit niet lukken – met een film hebben we iedereen rustig gekregen, de nacht was voor Mandy en Ingrid wat minder rustig, eerst kwam er iemand met heimwee, liep goed af en toen moest Ingrid haar eigen dochter naar huis brengen omdat ze ziek geworden was. Maar Floor was ´s morgens weer present.

Zondagmorgen uitgeslapen tot 08.30 a 09.00 uur – het was nodig dachten wij, de pyjama uit en spullen inpakken. Daarna ontbijten en laarzen aan voor de poldertocht, het liep allemaal wat traag maar het is wel gelukt, om 12.00 uur kwamen de ouders en de kinderen (helemaal nat door een hoosbui) tegelijk aan in de Bongerd.

Einde van een super gezellig en feest kamp
Marco, Jeroen, Ingrid, Tessa, Mandy, Frank en Ellie