WC-volleybal nekt Kidang

WC-volleybal nekt Kidang

Slecht spelen en toch winnen. Dat is dit seizoen regelmatig het adagium bij heren 1. Dus maakte niemand zich zorgen toen in de uitwedstrijd tegen Pegasus 6 al in de eerste set achter de feiten werd aangelopen. Slechts drie keer kwamen de Kidangers op voorsprong, waaronder op het beslissende moment: 27-29. Kat-in-t-bakkie, zo leek. Maar niets was minder waar. Terwijl online Nederland smulde van Paay-neske toestanden, ploeterden de mannen uit Bemmel zonder overtuiging verder.

Een rommelige pass, een rommelige aanval, een rommelige scheids…het lag uiteraard aan van alles, maar feit is dat het vanaf set twee als een kaartenhuis instortte aan Bemmelse zijde. Het was lang geleden dat de ploeg een set verloor met 25-15, dus die klap kwam hard aan. Zo hard dat de prima spelende thuisploeg in het derde bedrijf lekker doordenderde, geholpen door een scheids die – om bij het nieuws van de avond te blijven – zich de ‘pis niet lauw’ liet maken door bekritiseerde beslissingen van zijn kant: 25-18 was het gevolg.

Daarmee was het nog niet klaar voor Kidang. Hoewel de ploeg in de vierde set prima tegenstand bood tot het einde van de set, bleek het WC-volleybal dat tentoon werd gespreid wederom niet voldoende. Het werd 25-22 voor de thuisploeg en daarmee was de 3-1 nederlaag op het digitale wedstrijdformulier een feit.

Na deze pijnlijke vertoning – hoewel relatief als je dit spiegelt aan de pijnlijke vertoning waarmee Paay die avond kreeg te maken – heeft het vlaggenschip uit Bemmel twee weken de tijd om te recupereren. Op 2 maart wacht om 21.30 uur de altijd lastige uitwedstrijd tegen de Weekenders in Winssen.