Koude start…en kermis voor H1 in Ravenstein

De ‘slow start’ is zo’n beetje traditie bij het ensemble dat H1 heet, dus het verlies van de eerste set werd gekscherend als ‘opwarmertje’ bestempeld. En toen daarna set 2 relatief eenvoudig werd gewonnen, dachten de heren dat de bloemen en de kussen van de ronde-missen (er liepen er 2 in het aanpalende veld) na de eindstreep op de cruise-control konden worden opgehaald, maar oh oh oh, wat kwamen ze van de koude kermis thuis.

Koud was het letterlijk in die k-hal in het verre Ravenstein, maar kermis was het voor tegenstander Voreo! Kidangs Besten kwamen na set 2 nimmer in hun spelletje. Vooral passend leek het op een mini-toernooi (sorry, mini’s) dus om nog enigszins in het spoor te blijven van de in de rangschikking gelijkwaardige tegenstrever, was men aangewezen op het betere (of ‘slechtere’…) harken en ploeteren.

Set 3 had net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden en set 4 werd door de in slaap gesuste Ravensteiners comateus weggegeven. Even gloorde er licht aan de horizon, maar na de kantwissel bij 8-6 in Bemmels voordeel, bleek dat licht te komen van de nachtkaars. Met een set-uitslag van 15-11 werd die kaars door Voreo uitgeblazen…. De kille, zeer kille cijfers: Voreo-Kidang: 3-2.

Maar tóch waren er positieve kanten aan de avond: na enkele maanden afwezigheid vanwege lichamelijke ongemakken speelde onze trainer en tevens Veurzitter Eric weer mee. Aan hem ‘lag het niet’. En bleek de vooruitgang in de medische wetenschap razendsnel te gaan, getuige de transitie van Sander van liggende hernia-patient in de ochtend, naar duikende passer-loper in de avond. En last but not least was er eindelijk weer eens een noemenswaardige inleg in de teampot. De schrijver dezes verwacht dat het team-uitje misschien tóch nog buiten de dorpsgrenzen kan gaan plaatsvinden!