Goddelijke krachten behoeden Heren 1 voor nederlaag

Goddelijke krachten behoeden Heren 1 voor nederlaag

Vanuit het niets verschenen opeens keiharde cijfers op papier in bastion De Bongerd. Heren 1 stond na drie kwartier spelen op een 2-0 achterstand tegen laagvlieger Vocasa uit Nijmegen. En dat was niet wat de Bemmeler mannen voor ogen hadden. Sterker nog: het doemscenario van de eerste verloren thuiswedstrijd van dit seizoen dreigde bewaarheid te worden.

Maar toen…toen kwamen goddelijke krachten in het spel. Was het de subtiele wissel van gelegenheidscoach Der Alte? Was het een veranderde stand van de sterren? Of was het niets minder dan de hand van God zelf? Vragen voor de bühne, want antwoorden hierop zullen niet komen. Feit is dat het tij in de derde set keerde. Kidangs lange mannen rechtten hun rug, begonnen beter te passen en slaagden er zowaar in de druk op te voeren. Hetgeen resulteerde in setwinst.

Setwinst was er ook in het vierde bedrijf. En wie van scorebordjournalistiek houdt: een set winnen met 25-5, daarin slagen maar weinig teams in het volleybal. Kidang mag zich vanaf nu in dit rijtje scharen. “Ik ben nog niet eens warm geworden deze set”, verzuchtte een aanvaller van Vocasa bij de veelzeggende tussenstand van 17-2.

De loterij die luistert naar de vijfde set viel uiteindelijk ook gunstig uit voor de thuisploeg. Daarmee mag heren 1 blijven hopen op een seizoen dat beroerd begon, maar waarin inmiddels alle zes thuiswedstrijden zijn gewonnen en de ploeg nu derde staat op de ranglijst. Op 26 januari volgt de clash met nummer vier Voreo. In Ravenstein wordt om 21.30 uur aangetreden, zonder Ramon en Jeroen. Maar met…yep: de Veurzitter zelf!